DIT ZIJN DE MOOISTE PALMEN VOOR EEN TROPISCH TINTJE IN HUIS

January 7, 2022

Voor een tropische touch of het benadrukken van een exotische sfeer in huis zijn palmen de ideale kamerplanten. Daarnaast zijn ze makkelijk te verzorgen en dus zeer geschikt als je geen groene vingers hebt. Gezond zijn ze ook nog door hun luchtzuiverende werking. Heb je nog meer redenen nodig om een palm als kamerplant in huis te halen?

Kentia
Een van de bekendste palmen om als kamerplanten in huis te halen is de Kentia. Een opvallende ook, want hij heeft vaak een flink formaat. Je kunt de Kentia dan ook goed inzetten als roomdivider. Daarnaast is het een sterke plant die het goed doet op plekken waar niet al te veel licht komt. Ook bij een lagere luchtvochtigheid blijft de Kentia palm mooi groen. Een ideale kantoorplant!

Dwergpalm
Een palm met een fijner formaat is de Chamaedorea, ook wel de Mexicaanse dwergpalm genoemd. Dat de palm kleiner is dan de meeste palmsoorten zegt niets over de looks. De dwergpalm heeft namelijk prachtige, elegante bladeren. Daarnaast is ie luchtzuiverend, makkelijk in de verzorging en heeft de palm niet zoveel wensen wat betreft de staanplaats. Klein blijft de Chamaedorea wel, want het is een zeer langzame groeier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.