STUUR JE KAMERPLANT AF EN TOE NAAR BUITEN

December 7, 2021

Niet alleen jij hebt af en toe een frisse neus nodig, ook sommige planten knappen enorm op van een verblijf in de open lucht. Een warm zonnetje op hun groene bol of de zachte wind door hun bladeren zijn echte oppeppers en zorgen ervoor dat ze er binnenshuis weer even tegenaan kunnen.

vtwonen collectie pot en plant herfst 2020 betonnen potten en cactussen | kamerplant naar buiten
Tropische planten
De meeste planten komen van oorsprong uit een plek ver van het koude Nederland. Ze groeien in een warme woestijn of een vochtig regenwoud. Die warmte vinden ze in onze huiskamers min of meer terug, maar ze missen de andere voordelen van leven in de natuur. Bij ons is het soms echt overleven in die droge nieuwbouwhuizen, vooral in de winter. Daarom is even buiten zijn erg fijn voor een tropische kamerplant: een echte regenbui in plaats van een scheut uit de gieter doet wonderen.

Regenliefhebbers
Van een sproeibeurt of even mee onder de douche knappen sommige kamerplanten meteen op. Door te sproeien, verhoog je de luchtvochtigheid en boots je de leefomstandigheden uit de tropen na. Is het buiten 15 graden of hoger en zie je op Buienradar dat er regen aankomt? Dan kun je planten die je normaal sproeit lekker buiten zetten. Regenwater vinden ze namelijk nog veel lekkerder dan ons leidingwater.

Leave a Reply

Your email address will not be published.